Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: >

GYIK

VÁSÁRLÓINK KÉRDEZTÉK

Milyen árnyalatúak a fehér, az ekrü és az ivory színű menyasszonyi cipők?

A fehér színű menyasszonyi cipőink hófehér árnyalatúak, a hófehér menyasszonyi ruhákhoz illenek.
Az ekrü színű menyasszonyi cipők árnyalata egy halvány, világos krémszín, melyeket a törtfehér, krém, illetve ekrü (ivory) színű menyasszonyi ruhákhoz ajánlunk.

Hogyan válasszak menyasszonyi cipőt?

A ruha mellett szintén érdemes kellő figyelmet fordítani a megfelelő menyasszonyi cipő megtalálására is. A cipő kiválasztásakor számos szempontot kell figyelembe venni, úgy mint a megfelelő színárnyalat, stílus, az aktuális divatirányzatok, sarokmagasság és árelképzelés. A választás megkönnyítéséhez a következő tippeket javasoljuk:

 • Elsőként gondolja át, hogy milyen anyagú és stílusú ruhát választott, ezen kívül vegye figyelembe a kiegészítőket is. Fontos, hogy az apró részletek is harmóniában legyenek egymással. Például ha a ruha gyönggyel, strasszal vagy csipkével díszített, ehhez hasonló díszítéssel ellátott cipőt javaslunk választani.
 • Színek tekintetében fehér ruhához fehér menyasszonyi cipőt, míg ekrü ruhához ekrü cipőt szokás választani.
 • Fontos, hogy a maximális kényelem érdekében a megfelelő sarokmagasságú cipőt válassza. A megfelelő sarokmagasság függ attól, mihez szokott a hétköznapi viseletben. Ha általában lapos cipőket hord, akkor nem ajánlott egy túlzottan magassarkú cipő, mert kényelmetlennek érezheti.
 • A cipőt még a ruha utolsó igazítása előtt tanácsos kiválasztani, mert a szalon a ruhahosszat a cipőhöz állítja be.

Menyasszonyi cipő kollekciónkban több mint 30 különböző modell közül válogathat. Zárt és nyitott fazon, egyszerű és díszesebb cipő, valamint lapos és magas sarok egyaránt megtalálható a választékban, így minden menyasszony megtalálhatja álmai esküvői cipőjét.

További hasznos tippeket olvashat a Blogunkban megjelenő írásaink között!

Hogyan tudom tisztítani a szatén menyasszonyi cipőt?

A szatén menyasszonyi cipők, alkalmi viseletre készültek, mindennapos viseletüket nem ajánljuk.
A szatén egy puha, selymes anyag, amelyet leggyakrabban alkalmi ruhák és cipők készítéséhez használnak. Mivel a szatén egy különösen finom anyag, viselése és tisztítása ugyanannyi figyelmet és körültekintést igényel, mint a ruha. 
Ha a szennyeződés mégis megtörténik és a cipő tisztítása szükségessé vált, úgy az alábbi útmutatóban foglaltak betartását feltétlenül javasoljuk az otthoni tisztítás során. 

Azért, hogy a cipő sokáig megőrizze eredeti szépségét, javasoljuk, hogy esővíztől, sártól, fűtől, és egyéb szennyeződésektől óvja meg. A nem megfelelő módon történő viselésből, illetve tisztításból eredő kárért felelősséget nem tudunk vállalni.

 1. Elsőként készítse elő a cipőt: Egy száraz törlőkendőt használva, finoman tisztítsa meg a cipőt mindenféle szilárd szennyeződéstől és portól. Hogyha először nem törli le finoman a cipőt, úgy később könnyebben beledörzsölheti a szennyeződéseket az anyagba.
 2. Nedvesítsen be hideg vízzel egy törlőkendőt, majd a foltos részeket törölje át a kendővel, kezdve a cipő felső részén található szennyeződésekkel. Fentről lefele haladjon, követve az anyag szálirányát. Tisztítson le minden látható foltot vagy szennyeződést, de ügyeljen rá, hogy finoman simítsa, és ne dörzsölje az anyagot.
 3. Egy kéztörlővel gyorsan törölje át a nedves anyagrészt, és itassa fel a nedvességet. Semmiképpen se dörzsölje az anyagot, nehogy nyomot hagyjon a szaténon.
 4. Hogyha a víz önmagában nem távolította el a szennyeződést, úgy oldjon a vízben max. egy evőkanálnyi mosogatószert vagy szappant, amíg habos nem lesz, a mélyebb szennyeződések tisztításához. Elsőként tiszta vízzel próbálja tisztítani a cipőt, és csak abban az esetben használjon szappant vagy mosogatószert, hogyha a vizes tisztítás nem távolította el a foltot.
 5. Merítsen egy törlőkendőt a szappanos vízbe, és finoman tisztítsa meg a cipőt a szennyeződéstől. A vizes anyag ne érje a cipő ép részeit, csak a foltos részeket kezelje. Nézze át az egész cipőt, és tisztítsa meg a foltokat.
 6. A tisztítást követően egyből távolítsa el a szappan-maradékokat, mivel foltot hagyhatnak a cipőn. Enyhén törölje át és finoman simítsa végig a tisztított felületet hideg vízbe mártott törlőkendővel.
 7. Szárítsa meg a cipő nedves részeit: használjon egy kéztörlőt a nedvesség felitatására. Ne hagyja a cipőt a szabad levegőn vagy napsugárzásnak kitéve száradni, mivel a vízfolt is nyomot hagyhat az anyagon. Hogyha a törlőkendővel nem sikerül teljesen megszárítani a nedves részt, úgy használjon hajszárítót, tömje ki a cipő orrát papír törlőkendővel, és a legalacsonyabb hőfokozaton óvatosan szárítsa meg az anyagot.

Hogyan ápoljuk a bőr cipőket?

Gondoltad volna, hogy a bőr cipő ugyanolyan gondoskodást igényel, mint az ember bőre?

Sokan azért vásárolnak bőr cipőt, mert azt gondolják róla, hogy életre szól: tartós, jó minőségű, télen melegít, nyáron pedig nem izzad bele a lábunk. Ez mind igaz is, azonban hosszútávon csak akkor tesz kielégítő szolgálatot a bőr cipő, ha megfelelően ápoljuk. Az elhanyagolásnak bizony megfizetjük az árát, hiszen:

 • ha nem ápoljuk, a bőr felülete kiszárad, berepedezik
 • így könnyebben beázik
 • a repedésekben megtapad a por, kosz
 • hamar viseltes lesz a külseje, még akkor is, ha viszonylag új a cipő

A legfontosabb ápolóeszköz a cipőkrém. Cipőkrémből számtalan fajtát találhatunk a boltokban, azonban nem mindegy, hogy melyiket választjuk, hiszen a bőr típusát is figyelembe kell vennünk vásárláskor. Ez először egyszerűnek tűnik, de a speciális megnevezések elbizonytalaníthatnak minket. A "fedett bőr" például a normál bőrt jelenti, amit hagyományos cipőkrémmel, pasztával ápolhatunk. Rengeteg helyen kapni tubusos gyorsápoló krémet, melynek ismertetőjele a szivacsos vég, na ezt semmiképp ne használjuk! A tubusos gyorsápolók szilikont tartalmaznak, mely első használatra szép fényt kölcsönöz a bőr cipőnek, hosszútávon azonban kiszárítja felületét, ami repedésekhez vezet.

A természetes bőrnek több fajtáját különböztetjük meg:

 • box bőr: többféle állati bőr, ez a legelterjedtebb, fényes felületű
 • velúr bőr: puha felületű csiszolt bőr, érintésre a szálirány változhat, emiatt bársonyos tapintású
 • nubuk bőr: finom tapintású, bolyhozott bőr, vékony szőrréteggel a tetején
 • lakkozott bőr: a természetes bőrt lakkréteggel vonják be

A különféle ápolószereket funkciójuk szerint csoportosíthatjuk, illetve, hogy melyik bőrfajtához használhatóak. Először egy szőr- vagy gumikefével ajánlatos eltávolítani a szennyeződést a felületről, a lakkbőrön lévő szennyeződésekhez használhatunk enyhén nedves kendőt is. A tisztító radír használata a makacsabb foltokhoz kiváló, szinte minden felületen. A cipőkrémek többnyire fekete és színtelen formában kaphatók. Ezek kiválóak a normál illetve fényesebb felületű bőr ápolására, élénkíti a bőr színét és enyhe fényt kölcsönöznek a cipőnek. A velúr és nubuk renovátor egy speciális folyadék, amely csak ezeken a felületeken használható. Felvitelét célszerű egy puha kefével végezni, hogy a szálak közé is eljusson a folyadék. A zsírozó krémek, vagy más néven waxok ápolják és impregnálják a zsírozott bőröket. Természetes bőrökön használható, matt hatást eredményez.

Az impegrálószerek többsége spray formájában kapható és vízhatlanná teszi a cipőt, valamint vízlepergető funkciója a szennyeződésektől is védi a felületet. Kéthetente érdemes befújni a cipőt a tartós védelem érdekében. Szinte minden anyagra használható, kivéve a lakkbőrt és a lycrát.

Ez a téma kimeríthetetlen praktikákkal és trükkökkel rendelkezik, rövid gyorstalpalónk azonban elegendő ahhoz, hogy szakszerűen ápolhassátok cipőiteket a mindennapokban. A lényeg, hogy jó minőségű bőr cipőt válasszunk és ápoljuk rendszeresen a felületének megfelelő szerrel! Meglátjátok, cipőtök meghálálja a gondoskodást és hosszú ideig megőrzi újszerű állapotát.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.